И дъщерята на Васил Василев-Зуека се оказа художничка и може да се

...
И дъщерята на Васил Василев-Зуека се оказа художничка и може да се
Коментари Харесай

Щерката на Зуека - художествен талант като прочутия си татко

И дъщерята на Васил Василев-Зуека се оказа художничка и може да се похвали с първата си продадена картина.  Девина , която по принцип се занимава кино и спектакъл като своите родители, се оказа не по-малко даровита и с четките и боите.

Момичето от малко рисува, въпреки че в никакъв случай не се е занимавало с това професионално, нито е стъпало на уроци. То обаче се оправя ослепително и това стана ясно точно на Деня на будителите – 1 ноември, когато за първи път реши да предложи своя картина за обмен.

Девина – щерка ми, златото ми! Талантлива е повече от мен! И се гордея доста! “, коментира възхитено известният татко гения на щерка си. Жена с дълга кафява коса, облечена в синя рокля, необичайно е извила тялото си. Произведението, наречено „ Танц “, е автопортрет и момичето я разгласява за продажба в интернет. Само няколко часа по-късно творбата й към този момент имаше своя нов притежател против 300 лв..

В това отношение  Девина  има още много самун да изяде, до момента в който стигне татко си, който прави оценка творбите си приблизително на 800-900 лв.. Има какво да научи от баща и като заглавия на картините, тъй като неговите са много необикновени. Сред имената на платната му срещаме „ Пиеса за две тръби и вдовица “,,,…А едно здраво… танго? “, „ А през нощта? “, „ Дон Кихот в неговият свят “, до момента в който Девина е много по-обрана със заглавието „ Танц “.

Момичето не напусна страната с татко си. Зуека има наследник Стефан от втората си брачна половинка Ани, която беше помощник-режисьор. Зуека отпътува точно, с цел да осигyри по-добро бъдеще за наследника си в страна, където по думите му законите се съблюдават. Въпреки че публично не разкри къде рисува сега, стана ясно, че се е преселил в Испания. Там живеят близки на фамилията и той всяка година обичаше да почива по безкрайните плажове. Стефан пък потегли на учебно заведение тази есен и това бил добър мотив фамилията да стартира на ; чисто нов живот.

Девина  не възприема трагично раздялата, тъй като тя също живя надалеч – бе студентка в Англия, преди коронавирусът да спре живота. Тя е отраснала на път с тyрнетата на спектакъл „ Кредо “, в който майка й към момента работи. „ Не е значимо къде живееш, а какво мислиш “, убедена е тя. „ Просто се е преместил без значение от своите 57 години. Родителите ми постоянно са пътyвали доста, а моето място беше в мазетата, където най-вече играеха. Идвахме в София единствено да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята “, пошегyва се тя в едно от редките си телевизионни изявленията.

Зуека харесва, че щерка му е космополитна натура и не се тормози за нея. Двамата дълго време имаха компликации в общуването, откакто артистът се изнесе от фамилния дом и заживя с младата Ани. Девина даже не се появи на сватбата на татко си през 2017 година Днес обаче са изгладили връзките си и Девина ръководи уеб страницата, през който татко й продава творбите си, написа „ Минаха години “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР